Skip to content

Den danske rygelov: Kend dine fakta

Den danske rygelov er en af de strengeste i Europa, og nu er den på vej til Canada. I denne artikel vil vi fortælle dig alt, hvad du skal vide om denne nye lovgivning.

I de seneste år har mange europæiske lande indført en strengere lovgivning mod rygning. Danmark var det seneste land til at gøre det, da de vedtog et forbud mod rygning i offentlige rum som restauranter og barer med virkning fra 1. januar 2018. Den danske lov gælder også for e-cigaretter og dampningsapparater, der anvendes til rekreative formål (dog ikke til terapeutiske formål).

Hvis du bruger e-cigaretter e.lign. med terapeutiske formål så er du undtaget fra loven. Hvis din arbejdsgiver har et rygerum, er det også undtaget fra denne nye lovgivning.

I de seneste år har mange europæiske lande indført strengere lovgivning mod rygning som en del af deres nationale sundhedsstrategier og for at overholde internationale forpligtelser som WHO's rammekonvention om tobakskontrol (FCTC). Danmark var det seneste land til at gøre dette, da de vedtog et forbud mod rygning på offentlige steder som restauranter og barer med virkning fra januar 2018.

Den danske lov gælder ikke kun for cigaretter, men også for e-cigaretter eller vaping-enheder, der anvendes til rekreative formål, uden at der diskrimineres mellem nikotinindholdet - dog er der en undtagelse, hvis det bruges til terapeutiske formål som f.eks. at holde op med at ryge.

Kunne du ikke finde hvad du ledte efter?